Výherci

Výsledky Velké letní želírovací soutěže

Všem vítězům gratulujeme!

 

9. soutěžní kolo (31. 7. - 6. 8. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Hana Drábková
Jana Holomková
KAREL MATYSÍK
Karel Pizúr
Vojtěch Kořalka
Kristýna Jarošová
Marie Landová
Aleš Mlčák
Jan Novák
Milan Šrom

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker je nezbytnou přísadou:
Správná odpověď: Borůvkovo-malinového džemu

Otázka 2: Kyselina citrónová je také šetrným pomocníkem při úklidu. Jaké množství Kyseliny citrónové Dr. Oetker vám stačí k odvápnění pračky?
Správná odpověď: 6 polévkových lžic

Otázka 3: Jaké množství Pektinu Dr. Oetker je potřeba na přípravu Malinového džemu s mátou a vanilkou?
Správná odpověď: půl balíčku

 

8. soutěžní kolo (24. 7. - 30. 7. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Pavel Navrátil
Jana Halouzková
Libuše Havlová
Hana Holadová
Marcela Vítovcová
Karel Medek
Olga Pokorná
Markéta Petrášová
Milena Smutná
Michaela Fischer

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Želírovací cukr Super 3:1 je obzvlášť jednoduchým pomocníkem, neboť obsahuje želírovací prostředek již smíchaný s cukrem. Kolik gramů balení váží?
Správná odpověď: 500 g

Otázka 2: Klasický sirup z bobulového ovoce přímo vybízí k letnímu osvěžení. K jeho přípravě použijete produkty:
Správná odpověď: Kyselina citrónová Dr. Oetker, Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker

Otázka 3: Na Ananasovo-pomerančovou marmeládu s vanilkou bourbon jako méně tradiční přísadu pro zavařování použijeme:
Správná odpověď: pomerančový likér

 

7. soutěžní kolo (17. 7. - 23. 7. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Eliška Červenková
Ema Hovězáková
Eva Beranová
Hana Dvořáková
Lenka Škarková
Markéta Nemeškalová
Milada Vosmanská
Oldřich Sluníčko
Vincent Liška
Zdeňka Cagášková

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Gelfix klasik 1:1 Dr. Oetker je možné kombinovat i s třtinovým nebo hnědým cukrem pro karamelový nádech. Kolik cukru se k přípravku přidává?
Správná odpověď: 1150 g

Otázka 2: Jaký vanilkový produkt Dr. Oetker netradičně využijete při přípravě Jablečného kompotu?
Správná odpověď: Vanilková pasta Dr. Oetker

Otázka 3: Jaký konzervant obsahuje výrobek Pektin Dr. Oetker?
Správná odpověď: žádný

 

6. soutěžní kolo (10. 7. - 16. 7. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Eva Drábková
Markéta Němčanská
Edita Tuzarová
Ivana Bubancová
Jana Volná
Kateřina Chalásová
Olga Bajerová
Verča Libichová
Vladimír Vosmanský
Tomáš Franko

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: K letnímu zavařování neodmyslitelně patří okurky. Jaký další výrobek potřebujeme na Křupavé okurky s kyselinou citrónovou?
Správná odpověď: Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker

Otázka 2: Do Angreštovo-rybízového želé patří asi 850 g angreštu a
Správná odpověď: asi 600 g rybízu červeného

Otázka 3: Kyselina citrónová najde využití také v domácnosti. Jaké množství Kyseliny citrónové MAXI použijeme při výrobě Domácího prášku na praní bílého prádla?
Správná odpověď: 100-150 gramů

 

5. soutěžní kolo (3. 7. - 9. 7. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Jiří Klimeš
Mária Hyklová
Anna Brunclíková
Magda Slováčková
Hana Frimmerová
Katka Rohosková
Karel Kváč
Jana Potůčková
Petra Kučerová
Vladimíra Hodanová

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Jaké koření použijete pro přípravu Čatní z bobulového ovoce s hořčicí?
Správná odpověď: černý pepř

Otázka 2: Jeden sáček Želírovacího cukru Extra 2:1 Dr. Oetker vystačí na
Správná odpověď: 1000 gramů ovoce

Otázka 3: Jaké množství lahodného sirupu získáte po přípravě dle receptu Jahodový sirup s mátou?
Správná odpověď: asi 1,5 l

 

4. soutěžní kolo (26. 6. - 2. 7. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Lenka Burýšková
Beáta Drmolová
Petra Josrová
Jaroslava Králíčková
Libuše Morongová
Hana Müllerová
Michaela Pětivoká
Renata Kučerová
Sylva Drbohlavova
Věnceslava Štětinová

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Osvědčeným pomocníkem pro konzervování ovoce i zeleniny, který chrání před plísní, je Pomůcka ke konzervování Dr. Oetker. Jedno balení vystačí na:
Správná odpověď: 3,5 kg zeleniny a 1,5 l sladkokyselého nálevu

Otázka 2: Multivitaminový sirup jednoduše připravíte za pomoci výrobku
Správná odpověď: Sirupfix Dr. Oetker

Otázka 3: Kyselinu citrónovou MAXI Dr. Oetker pro ještě větší využití můžete zakoupit:
Správná odpověď: v sáčku se zip-lock uzávěrem

 

3. soutěžní kolo (19. 6. - 25. 6. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Radka Musilová
Blanka Hodulíková
Alena Chrobáková
Dana Kubešová
František Krikl
Olga Gaubmannová
Lubomir Fiala
Marie Večeřová
Eva Matysíková
Miloslava Rotterová

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Kolik procent ovoce bude obsahovat hotový džem připravený při použití Želírovacího cukru se stévií Super 3:1 Dr. Oetker?
Správná odpověď: až 74 %

Otázka 2: Kolik gramů broskví je zapotřebí na Jemný jahodovo-broskvový džem?
Správná odpověď: 500 g broskví

Otázka 3: Na přípravu Meruňkovo-zázvorového džemu použijeme kromě Pektinu Dr. Oetker také výrobek:
Správná odpověď: Kyselina citrónová Dr. Oetker

 

2. soutěžní kolo (12. 6. - 18. 6. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Lucie Kačírková
Andrea Drábková
Monika Bačová
Jana Esterková
Eva Šandová
Olga Hušková
Marie Tomášová
Dáša Mnichová
Radka Pavelová
Alexandra Hylmarová

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Jaké množství Kyseliny citrónové Dr. Oetker je potřeba na přípravu Džemu kiwi a jablko?
Správná odpověď: 1 zarovnaná kávová lžička

Otázka 2: Jaký přípravek se doporučuje používat při přípravě džemů s velmi sladkým nebo velmi zralým ovocem?
Správná odpověď: Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker

Otázka 3: Kolik gramů dýně je potřeba k přípravě Podzimního džemu, který obsahuje také jablka a hrušky?
Správná odpověď: 400 gramů

 

1. soutěžní kolo (5. 6. - 11. 6. 2023)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Martina Bernardová
Daniela Paroubková
Jitka Havlíčková
Kateřina Skálová
Lenka Valkova
Petra Řeháčková
Bohumila Nečasová
Petra Součková
Yveta Machová
Jakub Mészáros

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Jak dlouho trvá vaření džemu s výrobkem Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker?
Správná odpověď: 6 minut

Otázka 2: Na přípravu Ananasovo-pomerančové marmelády s vanilkou bourbon je vhodné použít:
Správná odpověď: Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

Otázka 3: Skvělý pomocník pro přípravu domácích sirupů Sirupfix Dr. Oetker se prodává v praktickém sáčku o hmotnosti
Správná odpověď: 40 g