Výherci

Výsledky Velké letní želírovací soutěže

Všem vítězům gratulujeme!

 

9. soutěžní kolo (29. 7. - 4. 8. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Alena Charvátová
Jana Poláková
Eva Brázdová
Eva Noráková
Kristy Zatloukalová
Miroslava Mužíková
Pavlína Kašparová
Jana Pokorná
Jan Novák
Ilona Sýkorová

Správné odpovědi na soutěžní otázky:  

Otázka 1: Šeříkový sirup jednoduše připravíte za pomoci výrobku:
Správná odpověď: Sirupfix Dr. Oetker

Otázka 2: Za pomocí Kyseliny citrónové MAXI Dr. Oetker si můžete vyrobit domácí Prášek do myčky. Kolik kyseliny je třeba přidat?
Správná odpověď: 80 g

Otázka 3: Jaká je doporučená doba vaření džemu s použitím Gelfix Extra 2:1 od Dr. Oetker?
Správná odpověď: 5-6 minut

 

8. soutěžní kolo (22. 7. - 28. 7. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Věra Studeničová
Michaela Škrabolova
Ilona Černá
Ilona Vejvodová
Martina Řezaninová
HANA KNÉSLOVÁ
Ludmila Pizúrová
Jaroslava Straková
Ladislav Turčin, st.
Zuzana POLAŘOVÁ

Správné odpovědi na soutěžní otázky:  

Otázka 1: Netradiční Melounový džem můžete jednodušše připravit s výrobkem:
Správná odpověď: Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker

Otázka 2: Jaký je doporučený poměr ovoce a Želírovacího cukru se stévií 3:1 od Dr. Oetker pro výrobu džemu?
Správná odpověď: 700 g ovoce na 250 g želírovacího cukru

Otázka 3: Jaký je hlavní rostlinný zdroj použitý v Pektinu Dr. Oetker pro želírování džemů a marmelád?
Správná odpověď: Citrusový pektin

 

7. soutěžní kolo (15. 7. - 21. 7. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Markéta Němčanská
Irena Roudnická
Ivana Křivanová
Iveta Jelínková
Petra Josrová
Jana Janků
Jadwiga Laubová
Marie Schwedova
Magda Demeterová
Marie Čermáková 

Správné odpovědi na soutěžní otázky:  

Otázka 1: Zavařované houby s kyselinou citrónovou obsahují kromě Kyseliny citrónové Dr. Oetker také:
Správná odpověď: Pomůcku ke konzervování Dr. Oetker

Otázka 2: Kyselina citrónová je také šetrným pomocníkem při úklidu. Jaké množství Kyseliny citrónové Dr. Oetker vám stačí k odvápnění kávovaru?
Správná odpověď: 2 až 3 polévkové lžíce

Otázka 3: Jaký podíl ovoce bude obsahovat džem připravený s Gelfixem Super 3:1 Dr. Oetker.
Správná odpověď: až 73 %

 

6. soutěžní kolo (8. 7. - 14. 7. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

František Krikl
Gabriela Nováková
Renata Karcmarova
Marie Ernestová
Ludmila Machková
Michaela Böhmová
Michaela Štefanová
Linda Rožková
David Vaníček
Zdeňka Růžičková 

Správné odpovědi na soutěžní otázky: 

Otázka 1: Čatní z bobulového ovoce s hořčicí má kromě kremžské hořčice ještě jednu netradiční ingredienci:
Správná odpověď: červené víno

Otázka 2: Osvěžující letní Jablkovo-mirabelkový džem se ciderem je dochucen také čerstvou bylinkou. Jakou?
Správná odpověď: tymiánem

Otázka 3: Kolik gramů cukru je doporučeno použít s jedním sáčkem Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker pro přípravu džemu z 1000 g ovoce?
Správná odpověď: 1150 g

 

5. soutěžní kolo (1. 7. - 7. 7. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Alena Štefková
Helena Zoubková
Jaroslava Korpášová
Jaroslava Semorádová
Václava Jungová
Kamila Nedomlelová
Lenka Nenáhlová
Mirka Kučerová
Petra Vodičková
Iva Provazníková

Správné odpovědi na soutěžní otázky: 

Otázka 1: Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker je nezbytnou přísadou pro:
Správná odpověď: Džem z jahod a mátového čaje

Otázka 2: V jak velkém balení můžete pořídit produkt Želírovací cukr Super 3:1?
Správná odpověď: 500 g

Otázka 3: Kolik kilogramů zavařovaného ovoce lze konzervovat s použitím jednoho balení Pomůcky ke konzervování Dr. Oetker?
Správná odpověď: 5 kg

 

4. soutěžní kolo (24. 6. - 30. 6. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Simona Mlčáková
Jana Maiová
Iva Harabišová
Olina Hlávkovic
Kateřina Tomášová
IVANA Šubrová
Pavel Vejvoda ml.
Michal Veselý
Žaneta Vereščáková
Zdena Pálková

Správné odpovědi na soutěžní otázky: 

Otázka 1: Švestkovo-hrušková omáčka přímo vybízí ke grilování. K její přípravě použijete výrobky:
Správná odpověď: Gelfix Super 3:1 Dr. Oetker a Vanilínový cukr Dr. Oetker

Otázka 2: Obsah balení výrobku Pektin Dr. Oetker má hmotnost:
Správná odpověď: 20 g

Otázka 3: Jaké využití kromě zavařování nabízí Kyselina citrónová Dr. Oetker?
Správná odpověď: Odstraňování vodního kamene

 

3. soutěžní kolo (17. 6. - 23. 6. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Alena Klepšová
Alena Kučová
Alexandra Mentlová
Dalibor Slavík
Lenka Dymaszová
Helena Míčková
Miluše Šafránková
Veronika Stachová
Růžena Wolmuthová
Marie Mičková

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Do Rybízovo-borůvkového džemu patří asi 1 kg červeného rybízu a:
Správná odpověď: 500 g borůvek

Otázka 2: K dochucení Višňového džemu použijeme kromě Gelfixu Super 3:1 Dr. Oetker také výrobek:
Správná odpověď: Skořicový cukr Dr. Oetker

Otázka 3: Jaké množství vody je doporučeno přidat k 1 kg ovoce a 1 kg cukru při výrobě sirupu pomocí Sirupfixu Dr. Oetker?
Správná odpověď: 500 až 1000 ml

 

2. soutěžní kolo (10. 6. - 16. 6. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Ludmila Machková
Hana Elhotová
Helena Pětivoká
Jaroslava Luciová
Jan Burýšek
Marek Slavíček
Monika Urbanová
Naďa Novotná
Petra Řeháčková
Bohuslava Šrotýřová

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Které koření se používá v receptu na Hruškovo jablečný džem s kořením od Dr. Oetker?
Správná odpověď: Skořice a hřebíček 

Otázka 2: Kolik litrů sirupu připravíme, pokud budeme postupovat podle receptu Pomerančový sirup s rozmarýnem?
Správná odpověď: 2 litry

Otázka 3: Jaký výrobek Dr. Oetker se doporučuje pro výrobu džemů se středně sladkým nebo středně zralým ovocem?
Správná odpověď: Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker

 

1. soutěžní kolo (3. 6. - 9. 6. 2024)

Praktický balíček pomocníků na želírování a výrobků Dr. Oetker získávají:

Dana Maňásková
Dagmar Bohdalová
Jana Landsmanová
Jaroslava Slavíková
Miroslava Otípková
Eva Kühnova
Pavel Nový
Pavel Cejnar
Věra Řehulková
Zdeňka Černá

Správné odpovědi na soutěžní otázky:

Otázka 1: Kolik gramů jahod je zapotřebí na Jahodový džem s bazalkou?
Správná odpověď: 1 kg jahod

Otázka 2: Netradiční spojení jablek a řepy. Jaký výrobek od Dr. Oetker se používá v receptu na Extra jablkovo řepový džem?
Správná odpověď: Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker

Otázka 3: Jaké je doporučené množství ovoce pro přípravu džemu s použitím jednoho balení Gelfix Extra 2:1 Dr. Oetker?
Správná odpověď: 1 kg ovoce